در بندر کنگ چون در مجاورت دریا قرار دارد، مردم از خوراک های دریایی استفاده ی بیشتری می کنند و به دلیل ارتباطات فرهنگی برخی غذا ها تحت تاثیر ملل دیگرند. معروف ترین غذای محلی بندر کنگ گوبولی می باشد.
عادات و آداب مربوط به خوراک مانند عادات و آداب فرهنگی می تواند مردمی را از مردم دیگر متمایز سازد. شیوه ی پخت و عادات مربوط به خوردن خوراک های دریایی مردم کرانه ها و پس کرانه های خلیج فارس با مردم سایر نقاط ایران تفاوت های خاصی دارد و نشان می دهد خوراک استفاده شده در هر منطقه ی جغرافیایی منطبق با فیزیولوژی مردم آن منطقه است. مردم بندر کنگ بیشتر از ماهی و خرما در خوراک محلی خود استفاده می کنند.
در یک تقسیم بندی کلی خوراک در بندر کنگ را به دو دسته خوراک های دریایی و خوراک های غیر دریایی تقسیم می کنیم.
خوراک های دریایی
غذاهای دریایی در بندر کنگ تنوع فراوانی دارند، تنها در خلیج فارس چهارصد نوع ماهی وجود دارد که بیشتر آنها خوراکی اند. همچنین در کنار ماهی، میگوها، صدف های خوراکی و خرچنگ ها و دیگر موجودات دریایی نیز هستند که خوراک مردم خلیج فارس را تشکیل می دهند نظیر مهوه، بلو، سوراغ، ممخ، هواری، قلیه ماهی، ته چین ماهی، کتلت ماهی، مطبق، کوسه ی خشک و نارگیل، مرگیه، غذا هایی از میگوی خشک و میگوی تازه، کتلت عنکاس(ماهی مرکب)، کلموک(بچه ماهی مرکب)، غذاهای تهیه شده از خرچنگ، ملوک( نوعی صدف خوراکی) و ….
خوراک های غیر دریایی
انواع ترشی های مخصوص جنوب ایران نظیر ترشی انبوک، گلرم زنگی ، ترشی انبه کال و … را می توان در بندر کنگ تجربه کرد. نان های مختلفی در بندر کنگ پخت می شود که با توجه به اقلیم منطقه این نان ها به گونه ای پخت می شد که در مقابل رطوبت مقاوم بوده که مردان بندر کنگی در سفر های دریایی از آنها استفاده کنند. برخی از این نان ها عبارتند از: نان تنوری، نان ترشی، نان تموشی، نان کرسک، نان خمیر، شل شلی، نان کپوک، نان شیرینی، بالاتوه، فلزن، رگاگ، فطیر و …
غذا های نطیر هریسه، نونکی، مفلک، فلافل، کلمبا، سمبوسه، بلالیت،مشوکی، خاکو، مجبوس،هفت تخمه، سوکاو… را می توان در بندر کنگ تجربه کرد.
اما برخی غذا ها خاص مردم بندر کنگ بوده و و در آن از ادویه های مختلفی استفاده می شود که تحت تاثیر سفر تجار و دریانوردان کنگی است که به کشور های دیگر نظیر هند و آفریقا سفر کرده اند.
در اینجا به برخی از غذا های خاص و لذیذ بندر کنگ اشاره می کنیم:
گوبولی( برنج، گوشت یا مرغ، حشو( نخود، سیب زمینی، پیاز و کشمش))
ماهی برشته و برنج دوشاب( ماهی شور و تند به همراه برنجی که با شیره ی خرما پخت می شود)
پودونی ماهی( برنج، ماهی له شده)
برنج دال و سور ( برنج، ماهی سور، دال عدس)
در بندر کنگ همچنین باور ها و آداب رسوم مختلفی وجود دارد که دیدن آنها می تواند برای گردشگر جالب توجه باشد.
تشریفات نوشیدن قهوه: پس ازحدود یک ساعت از ورود مهمان به منزل مردمان بندر کنگ برای او یک سینی پر از تنقلا می آورند که به آن فاله می گویند و پس از آن نوبت صرف قهوه می باشد. این قهوه خوردن نیز آداب خاصی دارد مثلا اگر کسی تمایل به خوردن قهوی دیگری نداشته باشد فنجان را به چپ و راست تکان می دهد و بعد آن را به دست میزبان می دهد و اگر آن را بدون انجام این آداب بر زمین بگذارد نشانه ی بی احترامی به میزبان است.