موزه ها

0
عناصر ملموس
عناصر ملموس
افزودن به علاقمندی ها

اضافه کردن مورد به لیست دلخواه نیاز به یک حساب کاربری دارد

566
توضیحات

موزه مردم شناسی

موزه ی مردم شناسی ، محل اجتماع ناخدایان کنگی در بافت تاریخی بندر کنگ، مکانی است برای لذت دیدن و دانستن راجع به آیین دریانوردی، بازدید از حجله ی عروسی، تجربه ی قهوه و عصرانه های محلی .

آقای علی بحری( ملقب به علی حمود) به همراه ناخدایان و جاشو های میانسال با تفکر جمع آوری وسایل و نقشه های دریا نوردی و صیانت از آئین دریانوردی ، تصمیم به راه اندازی مکانی برای به تحقق آوردن این مهم گرفتند. آنها محلی را برای به معرض نمایش گذاشتن این آثار در بافت تاریخی شهر در نظر گرفتند و درسال 1393 با مدیریت آقای زارعی ،شهردار بندر کنگ ، این بنا مورد مرمت قرار گرفت و به عنوان موزه ی مردم شناسی و دریا نوردی معرفی گردید.

موزه ی مردم شناسی با سبک معماری قدیم بندر کنگ و دارای المان هایی مانند بادگیر بوده و المان هایی مانند برکه برای نشان دادن عناصر شاخص معماری بندر تاریخی کنگ در آن ایجاد شده است.هریک از اتاق های موزه به عنوان یک کتابخانه ی بصری پیش روی بازدیدکنندگان قرار دارد و در آنها ابزار های دریانوردی، تصاویر ناخدایان و نقشه های دریایی، ظرف و ظروف قدیمی و هر آنچه از دوران گذشته برای آنان به یادگار مانده است ، به معرض نمایش گذارده شده است.

در موزه اتاقی به نام حجله( چله) قرار دارد که مربوط به مراسم و سنت های ازدواج بندر تاریخی کنگ است و در سراسر ایران و در کل خلیج فارس زبانزد همگان است.

با بازدید از موزه مردم شناسی می توان جامعه ی محلی کنگ را به خوبی درک کرد و پای صحبت ناخدایانی نشست که در موزه حضور دارند.موزه ، سنت های مردم کنگ را به طور زنده به نمایش خواهد گذاشت و در تعامل با مردم محلی از بازدید خود نهایت لذت را خواهید برد.

در موزه ی مردم شناسی همچنین می توان در کاپار نشست و نخود و باقلای بندر کنگ و  همین طور عصرانه ی های عربی و هندی لذیذ را تجربه کرد که از طریق تعاملات مردمان کنگ با کشور های دیگر ، امروزه در بندر تاریخی کنگ سرو می شود.

خانه هنرمندان

خانه ی هنرمندان از بناهای مهم بافت تاریخی بندر کنگ می باشد که به عنوان پایگاهی برای هنرمندان کنگی در راستای حفظ و پاسداری از آئین ها و سنت ها و هنر مردمان بومی در نظر گرفته شده است

این خانه از اتاق های متعددی تشکیل شده است که هر کدام به یک انجمن اختصاص یافته است. در انجمن شعر و ادب، هنرمندان اهل قلم، به ادبیات مربوط به بندر کنگ می پردازند.شعر می گویند و به مشاعره با زبان محلی زمان را دل چسب می کنند. اتاق دیگری اختصاص دارد به گروه سرود اوزال، که در آن انواع موسیقی محلی از اوزال، رزیف، زفن و… آموزش داده می شود و انواع موسیقی محلی جز در ماه های حرام در خانه ی هنرمندان اجرا می شود و می توان گوش به آن سپرد. اتاق دیگری اختصاص دارد به انجمن هنرهای تجسمی و عکاسی،  این اتاق که پر است از آثار هنرمندان کنگی، زمان بسیاری شما را جذب می کند و با این بندر زیبای تاریخی به صورت مصور آشنا خواهید شد. تئاتر های مختلفی در خانه ی هنرمندان تدارک دیده و تمرین می شود و به اجرا در می آید،تئاتر های محلی و با زبان زیبای مردمان کنگ.

 خانه ی هنرمندان همچون دیگر خانه های بافت تاریخی، با معماری منحصر به فرد خود هر آدمی را به خود جذب می کند. این خانه شامل یک بادگیر می باشد که با نشستن در اتاق بادگیر می توان خنکای هوا را از طریق اولین کولر طبیعی بشر تجربه کرد. در درون حیاط این خانه یک کاپار وجود دارد که از حصر ساخته شده و هنر دست مردمان این دیار را به معرض نمایش می گذارد.

موزه ی شخصی محمد ابراهیم ابراهیمی

ایشان ازناخدایان قدیمی بندر کنگ می باشند که وقت خود را صرف جمع آوریمجموعه ای با ارزش و زیبا از تجهیزات لنج سازی و دریانوردی نموده اند و موزه ای کوچک و شخصی در منزل خود راه اندازی کرده اند.

این موزه به آقای محمد ابراهیم ابراهیمی تعلق دارد که ایشان از ناخدایان قدیمی بندر کنگ می باشند. ایشان طی سالها با صبر و علاقه ی بسیار، موزه ی کوچک و شخصی در منزل خود راه اندازی کرده اند. این موزه مجموعه ای با ارزش و زیبا از تجهیزات لنج سازی و دریانوردی می باشد. با دیدار از این موزه ی جذاب می توان پای صحبت های ناخدا نشست و همراه با او به دریا رفت و از سفر های دریایی شنید. ایشان با توجه به اینکه خودشان دریانورد بوده اند به عنوان یک لیدر موفق در موزه می توانند جذابیت ایجاد کنند و تمامی ابزار و اشیاء داخل موزه را جز به جز توضیح دهند. این موزه در بافت تاریخی زیبای بندر کنگ قرار دارد.

گالری
نقشه