بناهای ثبت شده در پایگاه بافت

بناهای ثبت شده در پایگاه بافت

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

قلعه پرتغالی ها

مسجد كرچي

این مسجد در بلوار ساحلی و روبروی اسکله صیادی شهر تاریخی بندرکنگ قرار دارد. این بنا به شماره 15402 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

قلعه پرتغالی ها

برکه مش شائو

این برکه در قسمت غربی بندرکنگ قرار دارد که به شماره 15408 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

قلعه پرتغالی ها

برکه میریزی

این برکه در نزدیکی برکه مش شائو قرار دارد و یکی از برکه های تاریخی شهر کنگ است که به شماره 15407 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

قلعه لشتان

قلعه باستانی و تاریخی لشتان (کجاران) نام قلعه ای است برفراز کوه شاهینکوه در بخش مرکزی شهرستان بندرلنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. قلعه لشتان در شش کیلومتری شمال شهر تاریخی بندرکنگ و جنوب غربی روستای بارچاه واقع شده است. تاریخ بنای این قلعه به سده نهم هجری بر میگردد. قلعه لشتان در دوران گذشته و در جنگ های محلی نقش مهمی داشته است. گروهی معتقدند که ساخت این بنا به زمان سلطه و قدرت پرتغالی ها بر خلیج فارس مربوط است. جمعی نیز عقیده دارند، این قلعه در عهد هخامنشی احداث شده و بیش از 2000 سال قدمت دارد. در حال حاضر، بجز حصار بند و آثار مخروبه روی دیوارها، اثر دیگری از ساختمان قلعه باقی نمانده است. در داخل قلعه لشتان، چندین قبرستان، ده ها برکه آب و انبار آذوقه و آثار فراوان دیگری به جای مانده است. این قلعه تاریخی به شماره 16316 در تاریخ 24/08/1385 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

برج مدور

این برج که به قولی 900 سال از عمر آن میگذرد، در غرب بندر کنگ و در فاصله ي شصت متري از ساحل دریا قرار دارد و از سنگ سیاه ساخته شده است. برج مدور برخلاف اسمی که دارد کاملاً مدور نیست. بلکه قسمتی که متصل به ساحل است به شکل نیم دایره ساخته شده و بقیه‌ي برج که روي به سمت دریا دارد از یک چند ضلعی بنا گردیده است.
قدمت قلعه ي پرتغالیها به دوره ي صفویه میرسد و در غرب بندر کنگ در فاصله ي 45 متري برج مدور
قرار دارد. این قلعه که امروزه فقط ستونهایی از آن باقی مانده است، یادآور رونق تجاري پرتغالی ها در این بخش از کشور ایران می باشد. در دوره ي مذکور این قلعه‌ لنگرگاه، اسکله، گمرك خانه وتجارتخانه ای پررونق بوده است. در واقع قلعه‌ي مذکور و آثار برج دریایی واقع در 60 متري قلعه در میان دریا و ویرانه هاي کاروانسراي قدیمی نشانه هاي دوران پررونق تجاري این شهر در عهد صفوي میباشند.
برج مدور و باقی مانده قلعه پرتغالی ها به شماره 2231 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

برکه دریا دولت

این سازه، آب‌انباری مدور به قطر ۲۸ متر و عمق ۱۴ متر و فاقد سقف است. ضخامت دیوار پیرامونی آن ۱ متر و ارتفاع آن ۳ متر است. این بنا در بیرون از شهربندرکنگ از سمت شمال شهر واقع شده‌است. به خاطر بزرگی غیرقابل تصور این برکه «دریا دولت» نامیده شده‌است .و این برکه بزرگترین برکه در شهر تاریخی بندرکنگ و سومین برکه بزرگ در ایران است. این آب‌انبار به خاطر وسعتش، سقف کامل ندارد و اصطلاحا نیم‌سقف دارد.
وبزرگترین برکه ی ساروجی کشور می باشد(مطالعات میدانی) ودر مسیر راه کاروانیان بود که از بالا به بندر کنگ می آمدند. این برکه متعلق به دوره ی اتابکان است. مردم در ابتدا از آب برکه های درون شهر استفاده می کردند و زمانی که آب این برکه ها خالی می شد به خارج از شهر رفته و از دریا دولت که دورترین برکه به شهر بندر کنگ بود وخود به تنهایی آب چند ماه مردم راتامین می کرد، استفاده می کردند. این برکه به شماره 4599 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

برکه پنج تا

برکه پنج تا به شماره ثبت 4600 درتاریخ 11/10/1380در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این برکه یکی از الگوهای شاخص و منحصر بفرد فنی و معماری در ساخت برکه های آب محصوب می شود. این برکه دارای پلانی چلیپا شکل است که از کنار هم قرار گرفتن چهار برکه مستطیل شکل و یک برکه مدور در مرکز آن تشکیل شده است. این برکه که از ترکیب پنج برکه ساخته شده است میتوانداز هدر رفتن حجم بسیار بالایی از روان آب های سطحی جلو گیری کند و آنها را در خود ذخیره سازد.

مجموعه بافت قدیم کنگ

بافت شهر کنگ را میتوان به دو بخش اصلی تقسیم نمود ؛ هسته تاریخی و محدوده بلافصل آن با مساحتی بالغ بر 195 هکتار و محدوده نوساز شهر با مساحتی بالغ بر450 هکتار که در تصویر صفحه بعد مشخص شده است . بخشی از بافت تاریخی بندر کنگ با مساحتی بالغ بر 58 هکتار که تقریبا 12/1 از مساحت کل شهر بندر کنگ را شامل می شود، به شماره 6530 به تاریخ 07/07/81 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. پس از مطرح شدن پرونده بندر تاریخی کنگ در شورایعالی معماری وشهرسازی در تاریخ 25 اردیبهشت 1396 ، بر اساس مدارک ارائه شده از سوی گروه مطالعات بافت، شورایعالی با موافقت تمام اعضا برای بندر کنگ مصوبه تهیه طرح ویژه را برای کل شهر با محوریت 195 هکتار بافت با ارزش و تاریخی تصویب و ابلاغ نمود .

برکه شکری

قدمت برکه شکری مربوط به دوره صفویه – قاجاریه می باشد. این برکه در گذشته تا دوره پهلوی، به عنوان یکی از منابع تأمین آب شهری مورد استفاده بوده است و اکنون بلااستفاده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی میدان ناخدا و ضلع شرقی بلوار آیت ا… خامنه ای قرار دارد. برکه شکری از سنگ و ساروج و اسفنج های دریایی ساخته شده است که هم اکنون شهرداری بندرکنگ در حال تعمیر و مرمت آن می باشد. این برکه به شماره 15406 در تاریخ 17/03/1385 در فهرست اثار ملی به ثبت رسیده است.

مسجد احمدبن حنبل

مسجد احمدبن حنبل در بندرکنگ و نبش تقاطع بلوار شهید بهشتی و بلوار ساحلی، پشت پاسگاه ساحلی کنگ قرار گرفته است. این مسجد متعلق به اهل تسنن ، فرقه حنبلی است که در دوره قاجاریه ساخته شده است و از این رو به نام امام احمد بن حنبل نامیده می شود. و از ویژگی های آن میتوان به قدمت آن و داشتن دو شبستان زمستانی و تابستانی ، مجاورت با دریا و بهرمندی از نسیم خنک دریا و فقدان مناره نام برد. این بنا به شماره 15416 در سال 1385 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

خانه گلبتان

بزرگ ترین و جذاب ترین خانه بندر تاریخی کنگ است. مساحت این خانه 1827 مترمربع است که در مجاورت معبر اصلی ساحل قرار دارد. از ویژگی های شاخص آن می توان به وجود پنج بادگیر اشاره نمود. این خانه در سال 1377 به شماره 2229 در فهرست اثار ملی ثبت گردیده است.

خانه یونسی

اولین هتل بوم گردی در غرب استان هرمزگان در راستای ترویج فرهنگ بومی-اقلیمی به همت شهرداری بندرکنگ، مرمت و از نوروز سال 1395 فعالیت خود را به عنوان اقامتگاه بوم گردی اغاز نموده است. تناسب فضای باز و نیم باز و بسته در این خانه به گونه ایست که در نامناسب ترین شرایط آب و هوایی در داخل این بنا، آسایش محیطی برقرار است. این بنا به شماره 32085 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

زيارتگاه خضر

این زیارتگاه در ابتدای جاده کنگ به لار قرار دارد و به شماره 15403 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.